Frågor och svar för våra hyreslägenheter

– Får jag renovera hemma och installera tvätt- eller diskmaskin på egen hand?

Måla och tapetsera får du göra själv. Tänk på att det måste vara fackmannamässigt utfört. Har du använt fel material, utfört jobbet slarvigt eller valt extrema färger och mönster kan du bli ersättningsskyldig när du flyttar. Kontakta gärna din bovärd och rådgör innan arbetet utförs.
Tvättmaskin och diskmaskin måste installeras av behörig installatör.

 

– Vad ingår i månadshyran?

Vatten, värme och i vissa fastigheter kabel-tv ingår i hyran. Du tecknar själv abonnemang för hushållsel, bredband och telefon.

 

– Hur tecknar jag elabonnemang?

Du ansvarar själv för att teckna ett elabonnemang för hushållselen i din bostad. Vilket elbolag som är nätägande i fastigheten hjälper vid dig med vid kontraktsskrivingen.

 

– Vad är anläggnings-id och vart hittar jag den?

Anläggnings-id är en specifik sifferkombination som identifierar ditt hushåll som elleverantören efterfrågar. Ditt anläggnings-id består av 18 siffror och du hittar den på din elfaktura och nätfaktura, oftast står den längst upp på fakturan.

 

– Om jag flyttar in tidigare i en lägenhet är det något särskilt jag bör tänka på?

Genom att du flyttar in tidigare så godkänner du automatisk städningen i den lägenhet som du flyttar till. Vi gör ingen städbesiktning av de lägenheter där hyresgästerna själva kommer överens om en tidigare inflyttning.

 

– Jag har tappat bort min lägenhetsnyckel, hur får jag en ny?

Om du tappar bort en nyckel måste du omgående anmäla detta till din bovärd. Du står själv för kostnaden för låsbyte. Om inte alla nycklar finns kvar när du flyttar blir du ersättningsskyldig för ett låsbyte.

 

– Jag har tappat bort min hyresavi, hur får jag en ny?

Hör av dig till bovärd så hjälper vi dig och du får ditt OCR-nummer där.